Sider

tirsdag 29. januar 2013

Kyllinggryte med grønnsaker og potetlokk




I dag har jeg brukt fantasien og laget en kyllingrett som jeg har stekt i form. Syns alltid det er vanskelig å finne på ting til middag, det blir mye det samme som kjøttkaker, wok, laks eller annen fisk osv. Det kan bli kjedelig i lengden med det samme til middag uke etter uke. Innimellom så prøver jeg derfor nye vrier og komponerer selv.
Heldigvis så falt middagen i smak både hos ungene som kom på besøk og hos far selv så da er det jo kjekt å lage middag. 

Her kommer oppskriften beregnet til 4 -5 personer:

600 gr. kyllingfilet
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chilipepper
3 gulerøtter
3 stenger med stangselleri
300 gr. aromasopp
1boks hermetiske tomater 
2 ts. balsamicoeddik
salt og pepper

Potetlokk:
 5 6 potetr
2 dl. matfløte (jeg brukte soyafløte på grunn av allergi)
1 ss. margarin
2 egg
Salt, pepper og litt malt muskatnøtt




Begynn med å skrelle potetene og skjære dem i tynne skiver. Ha de i en panne og ha i margarin og fløte. Kok opp og la det småkoke i 10 minutt. Rør så inn eggene og smak til med salt, pepper og et dryss med malt muskatnøtt. Sett gryten tilside mens du ordner resten.


Kutt løk, hvitløk og chilipepper smått og fres det i litt olje. Ha i soppen og la det surre til soppen begynner å bli myk. Ha så i resten av grønnsakene og hermetiske tomater. La dette surre i 5 minutt før du har de i en stor, ildfast form. Skjær kyllingen i tynne strimler og fres de i olje på panna til de såvidt har fått litt farge. Ha så kyllingen over grønnsakene. Avslutt med å ha potetene over kyllingen. Stek det midt i ovnen på 175 grader i 25 minutt og du ser at potetene blir gylne. God apetitt ;-)

Ha en fin dag videre  -  Klem fra Lillian

mandag 28. januar 2013

Red Velvet til Leah ;-)

Det blir mye kaker til dåp, navnefest og barneselskap her hos meg. Grunnen er så enkel at mine barn er i en alder der både de og vennene deres er i etableringsfasen. Noen av de får jo også da barn og ofte får jeg oppdraget med å lage kaker. 
Denne kaken laget jeg til skjønne, lille Leah da de skulle ha navnefest. Mammaen til Leah er en av min datters beste venner så jeg ble jo veldig glad da jeg fikk forespørselen.
Oppskrift bunn:
120 gr. smør, romtemperert
250 gr. sukker
2 egg
2 ts. kakao
1 ts. vaniljeekstrakt
2 dl. kulturmelk
300 gr. hvetemel
1/2 ts. natron
1 ts. bakepulver
1 1/2 ts hvitvinseddik
noen dråper rød farge

Rør sammen smør og sukker til en hvit, luftig krem. Ha i kakao, vaniljeekstrakt, eddik og farge og bland godt. Hell i melken og bland den vekselvis med de mel, natron og bakepulver. Rør på høy hastighet og deigen er glatt og fin.
Ha røren i en 24 form og stek kaken på 175 grader i ca. 30 - 35 minutt. Avkjøl kaken.

Ostekrem:
100 gr. margarin/smør
400 gr. melis
200 gr. philidelfiaost original
Rør godt sammen margarin/smør godt til kremen er luftig. Tilsett osten som MÅ være kjøleskpskald. Ikke rør for mye, da kan kremen bli for tynn.


Ha en fortsatt fin mandag  - Klem fra Lillian

søndag 27. januar 2013

Nesquick-kake til bryllup ;-)

Dette er en av de første bryllupskakene jeg laget. Ser jo nå at det er fremgang i kakepyntingen men syns den er ganske fin likevel.
 
Denne oppskriften fikk jeg av bruden:
75 gr smeltet smør
5dl hvetemel
3dl sukker
3,5dl nesquick
1 ss natron
3,5 dl kulturmelk

Bland alt sammen, og stek i form 26-28cm. 190 grader på varmluft i 30-40 min.
Mandelbunn:
·       2,5 eggehviter
·       125 gr melis
·       125 gr malte mandler
 
Hvit sjokoladekrem:
·       200 gr hvit dronningsjokolade
·       200 gr temperert smør/melange
·       160 gr melis
·       2 egg 
 
Sjoko-vaniljekrem:
·       1 piano vaniljekrem, romtemperert.
·       200 gr kokesjokolade
 
Sjokoladeganache:
·       2 dl fløte
·       400 gr kokesjokolade
 
Fremgangsmåte:
1) Lag nesquick-kaken
2) Mandelbunn:
Eggehvite og melis piskes stivt. Vend inn mandlene. Stekes på 180 grader i ca 20 min. Avkjøl.
3) Ganache:
Varm opp fløten i en kjele og tilsett kokesjokoladen. La den smelte, og rør godt til ganachen er jevn og blank.
Smør et tynt lag ganache på mandelbunnen.
4) Hvit sjokoladekrem:
Smelt hvit sjokolade i vannbad. Pisk eggedosis av egg og melis. Pisk smøret hvitt. Tilsett smeltet sjokolade i eggedosisen, og vend inn smøret til slutt.
5)Sjoko-vaniljekrem:
Smelt kokesjokoladen i vannbad. Pisk/rør opp vaniljekremen og tilsett den smeltede sjokoladen. Rør godt. Sett kaldt en liten stund.
6) Sette kaken sammen:
Begynn med et lag nesquickkake, så et lag med sjoko-vaniljekrem, så mandelbunn med ganache, så hvit sjokoladekrem, så et lag med nesquickkake. Til slutt \"forsegler\" du hele kaken med ganache slik at den blir jevn og fin.
Jeg har her brukt mmf til å kle kaken med og pynten er laget i marsipan;-)
 
Ønsker dere en fin søndag - Klem fra Lillian

lørdag 26. januar 2013

Livets øyeblikk av Sølvi Jensen !

Langs livet møter vi på så mangt




Gå sakte - så sant du har tid!
Man møter så mye "smått" -
som er STORT.

La oss møtes på en blomst, om våren!;-) 
Jeg bare måtte dele Dette fra Sølvi Jensen med dere. Hun er helt utrolig !
Klem fra Lillian

fredag 25. januar 2013

Dåpskake til Noah ;-)


Denne kaken laget jeg da lille Noah ble døpt i november. Pappaen til Noah har jeg kjent siden han ble født så han har gått ut og inn av hjemmet år i alle år. Han og min datter gikk i samme klasse i 12 år og har alltid hatt et sterkt vennskap selv om begge nå er godt etablerte på hver sin kant. Min kjære datter var også fadder for Noah.
Det er ekstra koselig å lage kaker til noen du kjenner men også litt skummelt. Jeg får på en måte litt prestasjonsangst. Men tilbakemeldingene var heldigvis gode og det gjør meg alltid glad.

I dag har kulda sluppet taket her i byen, fra minus 9 til nå å ligge på rundt 0. bra det men jeg liker ikke at det har begynt å snø. Nå vil jeg ha vår med alt det flotte våren fører med seg. Grønne marker, nye blader på trærne og ikke minst... påskeliljer og kaktus som kikker fram i hagen. Det er virkelig noe å se frem til nå. men inntil da får vi kose oss inne. Fyr i peisen og masse lys. koselig et da ;-)

I morgen skal jeg være med i TV Haugaland, lokaltv her i Haugesund, sin frokostsending. Det er første gang jeg sier ja til å være med på slikt. Jeg har fått spørsmål av andre tidligere men har alltid sagt nei takk. Men denne gangen sa jeg ja så da får jeg håpe det går bra ;-)

Ha en flott fredagshelg  - Klem fra Lillian


torsdag 24. januar 2013

KURS!

Det er nå flere som har etterlyst kurs i kakedekorering. Dersom det er nok deltakere som ønsker dette så vurderer jeg å holde kurs nå i vår.
Kurs som er aktuelle er :

1. Lær å lage din egen flotte kake. På dette kurset pynter du din egen kake Her vil du lære hvordan du får marsipanen fin og glatt på kaken og hvordan dere lager roser og annen pynt.

2. Cupcakekurs : Mange forskjellige måter å dekorere cupcakes på. Sprøyteteknikker og bruk av fondant/sukkerpasta.

3. Kurs i dekorering av porsjonskaker : Porsjonskaker kommer mer og mer også her til lands. Veldig kjekt til bryllup men også til barneselskap.

Kursene vil bli avholdt i Haugesund.

Er du interessert i å gå på kurs? Send en interessepåmelding til wiestad@gmail.com. Husk å skrive hvilket kurs du ønsker. Jeg setter ingen dato før jeg vet om det er stor nok interesse.

Vil du se litt mer om hvordan kakene kan bli? Se på TV- Haugaland på lørdag 26.februar. da skal jeg pynte en kake og porsjonskaker ;-)

Klem fra Lillian

onsdag 23. januar 2013

Dukkeklær ;-)

Nå når det er så kaldt så måtte jo også dukken til Rikke få seg nye, varme klær. Her har jeg strikket mariusgenser og lue+ sokker og så har jeg sydd en liten dongerytights. Jeg strikket også en liten kjole og genser, men glemte jo å ta bilde av den.

Rikke måtte jo også få noe nytt så da ble det seleskjørt også det i mønsteret marius. Men det er ikke lett å ta bilde av vesla lenger. Hun vil helst komme og ta bilder selv. Så dette bildet er nok et dårlig mobilbilde.

Ønsker dere alle en fin dag i vinterkulda  -  Klem fra Lillian


tirsdag 22. januar 2013

Ole Brum kake til Christina 2 år ;-)


Første gang jeg møtte Cristina sine foreldre var da deres vakre datter fylte 1 år og de ønsket en kake til dagen hennes. Den gang var det Hello Kitty som var tema. De må nok ha blitt fornøyd for nå, da Cristina fylte 2 år var jeg så heldig å få lov til å lageen kake igjen. Denne gangen ønsket de en kake med Ole Brum og jeg tok utfordringen.
Dette er en gulerotkake med ostekrem. Jeg har farget kremen grønn og sprøytet den på kaken, pynten er laget av marsipan. Oppskriften på kake og krem kommer her :

Gulerotkake
200 gr. smør
2 dl. sukker
1 dl. brunt sukker
3 egg romtempererte
1 dl. youghurt naturell
4 dl. hvetemel
1,5 ts. bakepulver
1,5 ts. natron
1 ts. kanel
4 dl. finrevet gulerot

Pisk smør, sukker og brunt sukker til det er mykt og kremet. Rør inn 1 og 1 egg og rør til deigen er samlet. Ha i youghurten og tilsett så resten av indegridensene.
Ha deigen i en rund kakeform 24 - 26 cm. Stek kaken på rist nederst i ovenen på 200 grader i ca 40 - 45 minutt. Avkjøl kaken på rist før du fyller og pynter den.


Ostekrem
300 gr.  siktet melis
50 gr. usaltet smør
125 gr. kald kremost

Ha melis og smør i en kjøkkenmaskin og kjør på middels hastighet til det er godt blandet og kremet. Ha så i kremosten og kjør på middels hastighet i ca.5 min. til kremen er lett og luftig. Ikke visp for mye, da kan kremen bli for bløt.
Til denne kaken laget jeg 3 porsjoner med krem og hadde i grønn matfarge.

Ha en fortsatt fin kveld  - Klem fra Lillian

søndag 20. januar 2013

Dåpskake til Knut Henrik ;-)


Jeg fikk også denne gang tillit fra foreldrene til Knut Henrik til å lage dåpskaken hans. Jeg har tidligere laget kaker til samme familie da Knut Henriks søster Ingunn ble født og døpt, og da Knut Henrik ble født.
Jeg må jo da tro at de er fornøyde når jeg får denne tilliten flere ganger.
Jeg bruker jo mye ripsgele i kakene mine men denne gangen laget jeg en ripsfromasj. Jeg syns at ved å bruke frukter som er litt friske i smaken står godt til den søte marsipanen. 

De fine klossene jeg har laget bokstavene i er silikonformer som jeg har kjøpt hos Kakebua. Hun får stadig inn nye ting så jeg anbefaler å ta en kikk innom henne med jevne mellomrom ;-)

Ønsker dere alle en fin søndag  - Klem fra Lillian

En noe forsinket Godt Nyttår hilsen ;-)

I dag skriver vi 20.januar og da er det vel på tide å ønske dere alle et Godt Nyttår!! De siste månedene har det desverre ikke vært noen aktivitet her på bloggen da 2012 ikke ble avsluttet slik jeg hadde ønsket. Først var det mange uker på krykker grunnet en leddskade i låret før året ble avsluttet på sykehus. Magesår og sprukket tolvfingertarm var grunnen til det.

Men det ble noen kaker og nå i 2013 er jeg igjen i gang med ulike prosjekter. Mariusklær både til barn og dukker. Jeg skal sy hardangerdrakt til Rikke og så blir det nok noen kaker og etterhvert ;-)
Skal legge ut de siste kakene fra 2012 etterhvert.

Vennlig hilsen Lillian