Sider

lørdag 8. februar 2014

Sjokoladekake med espresso og bringebærmousse !


Da skriver vi februar og mine tanker om å bli flittigere på bloggen ble bare i tankene. Men denne uken har jeg laget en kake til ei nydelig lita jente som ble født 2.februar. Velkommen til verden Elise Margrethe <3 Jeg har laget ei sjokoladekake fylt med bringebærmousse og dekket den med sjokoladekrem. Siden jeg ville pynte den litt ekstra har jeg kledd den med hvit marsipan. Pynten er laget av marsipan og sukkerpasta.

Her har dere oppskriften.

Kakebunn :
150 gr. usaltet smør
1 dl. melk
3 ss. espessopulver
2 egg
3 dl. sukker
5 dl. hvetemel
1,5 ts. bakepulver
3 ss. kakao
1 ts. vaniljeekstrakt

 Smelt smøret og rør inn espressopulveret. ha melken i smøret. Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Sett maskinen på sakte og bland inn vekselvis det tørre og smørblandingen. Ha røren i en form på 26 cm. og stek den på 190 grader i ca. 30 minutt. Kjenn med en kakepinne at kaken er ferdig.