Varm melis, vann, glukose og sitronsyre i en
kjele på svak varme. Rør om til sukkeret er oppløst. Blandingen må ikke
koke men skal være varm nok for å smelte sjokoladen. Hvis du bruker
termometer skal den vise mellom 92 og 100 grader.
Fjern kjelen fra varmen og ha i hakket
sjokolade og rør til alt er blandet. Sett kjelen over varmt vannbad til
du er ferdig med å bruke den. Slik holder konsistensen seg rennende.
Hvis røren er for tykk så kan du tilsette kokt varmt vann, 1 ss om
gangen til den blir mer rennende. Hvis den er for tykk vil den stivne
for fort på kaken og ikke bli helt jevn men den skal ikke være så
rennende at den bare sklir av kaken.
Sett kaken eller konfekten på en rist med et
fat under som samler opp overflødig fondant. Hell fondanten over. Det
overflødige kan du varme opp igjen over vannbad.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)