Bunn:
250 gram divestivekjeks
150 gram smør/margarin
Knus kjeksene i en foodprocessor eller knus dem på andre måter.
Smelt smøret og ha i kjekssmulene. Trykk blandingen godt i en kakeform, 22 eller 24 cm. Ha gjerne bakepapir i bunnen av formen, det gjør det enklere å ta bunnen ut av formen. Stek bunnen i 10 minutt på 175 grader. La den kjølne.
Ostekrem:
1 boks Tine bakeost , 200 gr.
3 dl rømme
3dl. kremfløte
3 ss. sukker
3 dl. ripsgele
6 plater gelantin
3dl. ripsgele til lokket.
3 plater gelantin
Rør osten myk sammen med rømmen.Pisk kremfløten sammen med sukkeret og bland denne i osteblandingen.Bløtgjør gelantinplatene i litt vann, smelt den så i et parr ss.gele og rør dette inn ripsgelen.
Når kjeksbunnen er kald setter du på ringen til kakeformen på og heller ostekremen over. Sett det i kjøleskap i ca. 2 timer.
Smelt så forsiktig ripsgelen, bløtgjør gelantinen og smelt den som i fromasjen.La geleen bli kald og begynner å stivne litt. Hell så geleen over over osteblandingen og sett det i kjøleskapet og la det stivne. ikke ta av kakeringen før geleen er helt stiv. Vil du pynte kaken kan du bruke friske bær eller sjokolade. Ikke bruk marsipan da fuktigheten i geleen får marsipanen til å smelte.
Den ostekaken så veldig god ut. Har du forsøkt å bake den med nye TINE kremost for baking? Hva med å melde den på Norges beste ostekake som vi kårer nå på http://tine.no/norgesbesteostekake? Da har du sjansen til å vinne en Kenwood Major kjøkkenmaskin, ett års forbruk av Sætre kjeks og masse utstyr fra Cacas. I tillegg kan du vinne flott kameraer fra Nikon dersom du laster opp bilde av kaken. Kakehilsen fra Maria som jobber med kremost i TINE.
SvarSlettHeisann og tusen takk for den fine kommentaren. Jeg visste ikke om den konkurranse så jeg får kjøpe inn ost og prøve med den nye osten du anbefaler. Kjempeflotte premier ;-)
SlettKlem fra Lillian
Er det ripsgele på glass du har i denne oppskriften ?
SvarSlettJeg lager ripsgeleen selv men du kan godt bruke ripsgele kjøpt på glass. Hervik sin er veldig god ;-)
SlettMvh. Lillian