
OPPSKRIFT :
Sjokoladebunn med mandler :
6 eggehviter
250 gr. mandler
250 gr. melis
2 ss. hvetemel
2 ss. kakao
1 ts. bakepulver
Ha røren i en form på 28 cm. og stek kaken i ca. 45 minutt på nederste rille i ovnen.
Sjokoladekrem:
4 dl. kremfløte /havrefløte
400 gr. mørk sjokolade
6 eggeplommer
150 gr. sukker
150 gr. smør / melkefri margarin
Bland sammen fløte, eggeplommer og sukker og rør dette godt sammen i en panne. Tilsett smøret. Kok opp på middels varme til massen når kokepunktet og rør hele tiden. Ta pannen av platen og rør inn sjokoladen. La kremen bli kald, gjerne i kjøleskap. Pass på at den ikke stivner for mye, dersom det skjer rører du den opp med en mixer slik at den blir mykere.
Del kaken i 2 og legg et lag krem, legg den andre delen oppå og smør krem rundt hele kaken. Ta så resten av kremen i en sprøytepose og pynt kaken med fine topper og eventuell annen pynt du har lyst til å bruke.
Lykke til - Klem fra Lillian
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)