Bunn:
180 gr. digestivekjeks
100 gr. melkefri margarin
Fromasj:
400 gr. bringebær (ta av noen hvis du vil bruke de til pynt.
150 gr. sukker
1 dl. vann
1 pk. bringebærgele
1 boks smørbar soyaost naturell
1 boks søyarømme
4 dl. havrefløte pisk (eventuellt soyafløte)
4 pl. gelatin
Pynt:
1 pk. bringebærgele
Bringebær
Slik gjør du:
Knus kjeksen i en foodprosessor og smelt margarinen. Bland dette sammen og trykk det ut i en form ca. 24 cm. Stek bunnen midt i ovnen på 175 grader i 10 min. La bunnen kjølne.
Ha bringebær, vann og sukker i en kjele og kok opp under omrøring. La det koke ca. 5 minutt. Ta kjelen av platen og tilsett bringebærgeleen. Rør gødt til alt er blandet. La det stå og kjølne.
Rør osten myk og tilsett rømmen. Legg gelatinplatene i vann ca. 5 min og smelt de forsiktig i microen. Tilsett gelatinen i ost/rømmeblandingen og rør kraftig. Tisett den avkjølte bringebærsausen og bland det. Pisk kremen og vend den så inn i røren.
Hell røren over den avkjølte bunnen som fremdeles skal har ringen rundt.
Lag geleen etter anvisning på pakken men bruk kun 3 dl. vann, Avkjøl og hell over fromasjen.
Sett så kaken i kjøleskap et par timer før du forsiktig tar av ringen på formen.
Alternativt gjør du det omvendt om du har en mænsterform du vil hvelve. Først gele og la den stivne, ha over fromasjen og la den stivne før du legger på bunnen og hvelver kaken på et fat.
Lykke til, Klem fra Lillian
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)