Cupcakes kan en lage i mange varianter. Du kan pynte de til bryllup, fest, tema, ja det er jo bare fantasien som setter begrensninger. Disse kakene har jeg laget til oss selv og ikke til noen spesiell anledning. Rett og slett bare fordi vi hadde lyst på noe godt ;-)
Når en bruker sitron og appelsin i kaker og krem får en friske og deilige kaker. Prøv selv. Anbefales!!
(Oppskriften gir 24 cupcakes)
4 egg
2,5 dl. sukker
1 ts. vaniljesukker
100 gr. smør
2 ts. bakepulver
3,5 dl. hvetemel
saft og skall av 1 sitron
Visp
egg og sukker til eggedosis, ha i vaniljesukker. Smelt smøret og ha
smør og de tørre ingrediensene vekselvis inn i røren. Vend til slutt inn
saft og skall fra sitronen.
Sett
i papirformer på et cupcakebrett og fyll formene 3/4 fulle. Stekes midt
i ovnen på 175 grader i 15 -20 minutt. Kjenn med en kakepinne om
kakene er ferdig, de skal være litt svampaktige. Avkjøl cupcakene helt
før du pynter dem.
Krem:
250 gr. melis
100 gr. margarin
0,2 dl. melk
saft og skall av 1 sitron
saft av 1 appelsin
Ha melis og margarin i en kjkkenmaskin og rør sammen til alt er blandet og deigen er kornet.Sett kjøkkenmaskinen på sakte og tilsett melk, sitron og appelsinsaft og revet sitronskal. når dette er godt blandet setter du kjøkkenmaskinen på fullt og la den gå i minst 5 minutt. Ha kremen i sprøytepose og pynt cupcakene.
Ha en fin onsdag - Klem fra Lillian
Kjempegode <33;*!!!
SvarSlett