God morgen til en ny uke med mange muligheter. Nå skriver vi februar og jeg ser med lengsel frem til våren. Og noe jeg gleder meg veldig til er seriesterten i eliteserien og endelig få gå på kamp igjen.
Som jeg har skrevet tidligere så er jeg vel litt over middels fotballgal og FKH er selvfølgelig laget ;-)
Denne kaken laget jeg for en venninne av min sønn som ville overraske sin mann. Og tilbakemeldingen var at han ble veldig glad og overrasket og at kaken smakte ;-)
Dette
er en mørk og mektig sjokoladekake, men ved å bruke melkesjokolade og
hvit sjokolade blir den mørke sjokoladesmaken tonet ned. men god er
den;-))
Bunn:
6 egg
5 dl. sukker
6 dl. hvetemel2 ts. vaniljesukker
3 ts. bakepulver
5 ss. bakekakao
2 dl. melk
4 dl. smeltet margarin
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland inn melk, smeltet margarin og de tørre ingrediensene vekselvis inn i deigen. Ha røren i en stor (28) , godt smurt kakeform og stek på 190 grader i 35 - 40 minutt.
Avkjøl kaken på rist.
Melkesjokoladekrem og hvit sjokoladekrem:
3 eggehviter
3 dl.melis
200 gram lys eller hvit sjokolade
200 gram margarrin/smør
ca.1 ts.vaniljeekstrakt
Visp eggehvitene stive. Ha så i melis og rør til du får en fin og tykk marengs. Smelt sjokoladen i micro eller vannbad og rør sjokolade og vaniljeekstrakt inn i røren.
I denne kaken brukte jeg den hvite sjokoladekremen som fyll i kaken og den andre til å dekke kaken med før marsipan.
Hvor gjorde du av smøret som skulle i sjokoladekremen? :)
SvarSlettBeklager :D Jeg skal finne oppskriften og skrive den inn.
SvarSlettHa en fin ettermiddag - Lillian