Denne kaken laget jeg til en flott 16 åring som fikk veskekake til bursdagen. Som jenter flest i den alderen er hun opptatt av mote og sminke. Jentas mor ønsket derfor en kake som gjenspeilet dette. Kaken er en sjokoladekake og all pynt er i marsipan.
Dette trenger du:
300 gr. smør
300 gr. sukker
300 gr. hvetemel
6 eggeplommer
6 eggehviter
2 ts. bakepulver
1 ts. vaniljeekstrakt
2 ss. kakao
1/4 ts. salt
2,5 dl matfløte eller melk
Rør sammen smør og sukker til en myk krem. Tilsett eggeplommene, en om gangen og rør det godt inn i smørkremen mellom hvert egg. Tilsett så bakepulveret og rør det godtt inn. Ha så i mel, kakao, salt og vaniljeekstrakt før du tilsetter fløten. Rør alt godt sammen, helst i en kjøkkenmaskin. Pisk så eggehvitene helt stive og tilsett forsiktig litt etter litt i røren.
Ha kaken i en langpanne, Ca 30 x 40 cm. og stek kaken på 180 grader i ca. 35 minutt. Du kan også lage kaken i en rund form men halver da oppskriften til 24 cm. form.
Krem:
300 gr. melis
300 gr. smør
200 gr. mørk sjokolade
100 gr. hvit sjokolade
3 egg
Her er det mye krem men det trenger en om en skal bygge opp en kake tredimisjonelt. Ellers halverer du oppskriften.
Rør melis og smør til en fluffy krem. tilsett så eggene. Smelt sjojoladen i vannbad eller micro, temperer den og tilsettes i smørblandingen. Del opp kaken og smør krem mellom hvert lag før du dekker kaken med resten av kremen. Sett gjerne kaken i kjøleskap en stund før du pynter den. kremen vil da stivne noe slik at det blir enklere å kle kaken med marsipan uten å grise til.
Pynt:
600 gr. marsipan
Kjevle ut 500 gr. marsipan i ønsket hovedfarge og dekk til kaken. det blir en del marsipan til overs men en trenger så mye for å få dekket kaken pent. Pynte med detaljer laget av marsipan som er farget i ønsket farge.
Ønsker alle en flott lørdag - Klem fra Lillian
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)