Så var det en ny uke på gang igjen. Dagen flyr og nå er det ikke lenge til våren kommer :) Er det noe jeg gleder meg til så er det våren. Lengre dager og alt som skjer ute i naturen, det er jo bare topp.
I helgen fikk jeg igjen æren av å lage en dåpskake. Denne gang til lille Malin. Barnets foreldre ønsket seg en sjokoladekake med lys sjokoladekrem og her får dere oppskriften :)
Dette trenger du:
300 gr. smør
300 gr. sukker
300 gr. hvetemel
6 eggeplommer
6 eggehviter
2 ts. bakepulver
1 ts. vaniljeekstrakt
2 ss. kakao
1/4 ts. salt
2,5 dl matfløte eller melk
Rør sammen smør og sukker til en myk krem. Tilsett eggeplommene, en om gangen og rør det godt inn i smørkremen mellom hvert egg. Tilsett så bakepulveret og rør det godtt inn. Ha så i mel, kakao, salt og vaniljeekstrakt før du tilsetter fløten. Rør alt godt sammen, helst i en kjøkkenmaskin. Pisk så eggehvitene helt stive og tilsett forsiktig litt etter litt i røren.
Ha kaken i en form på 28 cm og stek kaken på 180 grader i ca. 35 minutt.
Lys sjokoladekrem:
5 dl. Kremfløte
500 gr. lys sjokoade
200 gr. smør
Ha fløten i en gryte og la den koke opp. Ta gryta av platen og tilsett sjokolade og smør. Rør til alt er smeltet og godt blandet. Sett kremen til avkjøling, da vil også kremen tykne.
Pynt:
700 gr. marsipan eller sukkerpasta. jeg har brukt Pals ekstra hvite marsipan både til kakelokket og pynten.
Del kaken i 3 eller 4 lag et lag krem på hvert lag. Dekk så hele kaken med resten av kremen.
Kjevle ut marsipan eller sukkerpaste og kle kaken med. Pynt etter eget ønske.
woow! du er flink til å lage kaker, super stilig altså!
SvarSlettTusen takk :)
SvarSlettSkummelt mye godt på bloggen din...
SvarSlettMå nok bake litt en dag, kjenner jeg :D
Tusen takk for hyggelige ord på bloggen min, håper du kommer tilbake!
Nå blir det mer hekling og tur i snøen.
Klem fra Jorunn/Olgamors Finurligheter :D
Denne kaken er lekker, men mange andre lekkre kaker også her :) Flink er du :)
SvarSlettTusen takk :)
SlettKnallflott kake! Kan jeg spørre hva du gjør for å få den så høy? steker du i flere former / omganger? :)
SvarSlettHeisann. Kjekt at du liker kaken :) jeg steker den i en omgang. Er veldig nøye når jeg rører inn eggene. Hvert egg røres godt inn før jeg tar det neste. Dessuten er det viktig at alle råvarene er romtempererte. Jeg lager en kant av bakepapir langs kanten av formen slik at den stikker litt lengre opp enn selve formen. Ta av kanten av formen med en gang du tar kaken ut av ovnen, da beholder den fasongen :)
SlettLykke til - Klem fra Lillian
Kremen ble helt flytende…. Koket ikke fløten lenge nok? KAn jeg gjøre noe for å rette opp dette? ( Svar haster litt:) )
SvarSlettNå ble det desverre ikke noe raskt svar i denne travle konfirmasjonstiden. Jeg vet ikke hva du kan ha gjort men blir ikke kremen tykk kan du vispe den opp på samme måte som når du pisker krem. Da skal du få en fin krem. Har prøvd dette selv med godt resultat.:)
SlettLykke til - Klem fra Lillian
Hei.kan denne kaken stå over natten??
SvarSlettDet kan den. Sjokoladekaker blir alltid best om de får stå og trekke et døgn :)
SlettLykke til og god helg ;)