Kransekake er godt til alle anledninger og her på Haugalandet tror jeg vi bruker den ekstra mye til større anledninger. Mye av grunnen kan jo være at vi ofte bruker Dronning Maudfromasj til dessert og kransekake smaker veldig godt til den.
Denne kaken laget jeg da lille Noah ble døpt i høst. Jeg har ikke pyntet den tradisjonellt men brukt marsipan til å lage pynten av.
Oppskrift:
500 mandler
500 gr. melis
3-4 eggehviter
Begynn
noen dager før du skal lage kaken å skolde 250 gr. mandler og la de
tørke. For å få de raskere tørre kan du ha de i stekeovnen på 75 grader i
5 - 6 timer.
Mal så alle mandlene fint og bland de med melisen. Pisk eggehvitene stive og bland inn mandelmassen.
Rulle ut lengder som du legger i godt smurte kransekakeformer. Eventuelt bruk en sterk kakesprøyte.
Stek kaken på 175 grader, midt i ovnen i ca. 20 minutt.
Når
kaken er kalde lager du glasur av 1 eggehvite, noen dråper sitronsaft og
melis. Ha glasuren i en sprøytepose og sprøyt kransekakeringene. Begynn
med den største og legg lag på lag til du har sprøytet og satt på alle
ringene. Pynt med det du har lyst til.
Ønsker dere en fin kveld - Klem fra Lillian
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)