Da det ble holdt familieselskap for min skjønne,lilli niese, Ingrid, lagde jeg denne kaken. Det er en marsipankake med eggekrem og dronningsyltetøy. Dronningsyltetøy
er en blanding av bringebær og blåbær og det produseres på en gård i
distriktet vårt.
Oppskrift:
1 sukkerbrød
3 dl.dronningsyltttøy
6 dl. kremfløte
500 gr. ekstra hvit marsipan
Eggekrem av 2 egg og den lager jeg slik:
Ha
2 egg og 2 ss. sukker i en bolle og pisk det til eggedosisen er nesten
stiv og sitter igjen på vispen. Pisk så de 6 dl. med kremføte. Ta
eggedosisen og bland inn halvparten av kremen og 2 ts. med
vaniljesukker.
Del
sukkerbrødet i 2 og smør syltetøy på den underste bunnen, legg så
halvparten av eggekremen oppå. Gjør det samme med neste lag. legg så på
toppen og smør på resten av kremfløten.
Kjevle
ut marsipanen til lokk og legg denne på kaken. bruk gjerne en smooter
til å jevne kaken oppå marsipanen. Bruk den marsipanen som blir skjært
av lokket til å lage pynt med.
Lykke til - Lillian
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)