Sider

mandag 6. oktober 2014

Flytende sjokoladefondant

Denne oppskriften er hentet fra Kakefesten sine oppskrifter. Den er veldig god og lett å jobbe med. Så skal du trekke konfekt eller en kake så er dette et godt alternativ. Jeg bruker  50 gr. smør i også. Syns da at sjokoladen blir blankere og glattere!

 http://www.kakefesten.com/oppskrifter/category/120-sjokoladesmak

 Slik gjør du

 1. 500 g melis
  1 dl vann
  20 ml glukose (eller svensk hvit sirup)
  1/4 ts sitronsyre (pulver i liten pose som finnes i alle dagligvarebutikker)
  100 g mørk sjokolade 2. Varm melis, vann, glukose og sitronsyre i en kjele på svak varme. Rør om til sukkeret er oppløst. Blandingen må ikke koke men skal være varm nok for å smelte sjokoladen. Hvis du bruker termometer skal den vise mellom 92 og 100 grader.
 3. Fjern kjelen fra varmen og ha i hakket sjokolade og rør til alt er blandet. Sett kjelen over varmt vannbad til du er ferdig med å bruke den. Slik holder konsistensen seg rennende. Hvis røren er for tykk så kan du tilsette kokt varmt vann, 1 ss om gangen til den blir mer rennende. Hvis den er for tykk vil den stivne for fort på kaken og ikke bli helt jevn men den skal ikke være så rennende at den bare sklir av kaken.
 4. ferdigfondant
 5. Sett kaken eller konfekten på en rist med et fat under som samler opp overflødig fondant. Hell fondanten over. Det overflødige kan du varme opp igjen over vannbad.
 6. fondantrenner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)