Sider

lørdag 8. februar 2014

Sjokoladekake med espresso og bringebærmousse !


Da skriver vi februar og mine tanker om å bli flittigere på bloggen ble bare i tankene. Men denne uken har jeg laget en kake til ei nydelig lita jente som ble født 2.februar. Velkommen til verden Elise Margrethe <3 Jeg har laget ei sjokoladekake fylt med bringebærmousse og dekket den med sjokoladekrem. Siden jeg ville pynte den litt ekstra har jeg kledd den med hvit marsipan. Pynten er laget av marsipan og sukkerpasta.

Her har dere oppskriften.

Kakebunn :
150 gr. usaltet smør
1 dl. melk
3 ss. espessopulver
2 egg
3 dl. sukker
5 dl. hvetemel
1,5 ts. bakepulver
3 ss. kakao
1 ts. vaniljeekstrakt

 Smelt smøret og rør inn espressopulveret. ha melken i smøret. Visp egg og sukker til eggedosis i en kjøkkenmaskin. Sett maskinen på sakte og bland inn vekselvis det tørre og smørblandingen. Ha røren i en form på 26 cm. og stek den på 190 grader i ca. 30 minutt. Kjenn med en kakepinne at kaken er ferdig.Bringebærmousse : 

200 gram bringebær, frossen eller fersk
30 gram sukker
saft av 1/2 sitron (kan sløyfes eller erstattes med 1 ss sitronsaft)

Italiensk marengs:
120 gram sukker
0,1 dl.vann
2 eggehviter
4 plater gelatin
2 dl fløte

Holder nok til 1 lag fyll i en ca 26 cm kake .

Ta fram en kasserolle og vei opp bringebær. Du kan bruke både friske eller frosne bær Ha i sukker og sitronsaft. Kok opp dette og rør innimellom, la koke ca 5 min. Bruker du friske bær holder det å koke i 2 min.Ha det over i en bolle og sett det til avkjøling. Ønsker man den helt glatt og uten frøene kan den siles før den avkjøles
Finn frem sukker og vann også. Ha vann og sukker i en kasserolle og kok dette til sukker termometeret viser 121 grader. Når termometeret viser ca 100 grader kan man begynne å piske eggehvitene (bruk de 2 eggehviten som du har igjen fra kakebunnen) i en kjøkken maskin.Hell over den kokende sukkerlaken i en jevn stråle mens maskinen går. Å så må det piskes. Pisk alt til marengsen er avkjølt ca 10 min. Skal ikke være så varm bollen utenpå lengre og marengsen bare såvidt lunken
Legg gelatin plater i kaldt vann i ca 5 min.. Ha litt av bringebær purèn over i en skål. Varm opp bringebær purèn i micro ovn til den såvidt når kokepunktet. Klem ut alt vannet av gelatin platene og legg de oppi bringebærene. Rør til alt er smeltet. Ha så mere av den kalde bringebær purèn over i denne skåla og rør sammen. Ha så dette over i resten av bringebær purèn og rør det godt sammen. Bland inn bringebær purèn i marengsen . Pisk fløte og bland den lett sammen med bringebær marengsen.
Sett dette kaldt i ca 20-30 min før du fyller kaken med den slik at den tykner noe før du har den i kaken.


Dette er samme oppskrift som jeg har brukt tidligere. Vil du bruke mousseen i andre kaker med flere lag er det bare å doble oppskriften.

Sjokoladekrem : 
200 gr. mørk sjokolade 70 %
2 dl.kremfløte
200 gr. smør
100 gr. melis

Hakk sjokoladen. Kok opp fløten, ta pannen av platen og rør inn sjokoladen til den smelter. La blandingen avkjøles.
Rør smør og melis hvit. Ha i den avkjølte sjokoladeblandingen og pisk det hele til en fluffy krem.

Sette sammen kaken :
Del bunnen i 2 og legg den ene delen på et fat. Sett kakeringen tilbake rundt den ene bunnen. Hell over bringebærmousseen og sett det kaldt en times tid.
Ta ringen av kaken og smør kaken opp med sjokoladekremen. Pynt kaken slik du ønsker.

Jeg har i dag dekket kaken med ekstra hvit marsipan og pyntet med diverse pynt laget av marsipan og sukkerpasta.

Nammi  - Klem fra Lillian
2 kommentarer:

  1. Så flott kake du har laget, den ser god ut :). Ønsker dere en fin helg videre

    SvarSlett

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)