Sider

tirsdag 29. januar 2013

Kyllinggryte med grønnsaker og potetlokk
I dag har jeg brukt fantasien og laget en kyllingrett som jeg har stekt i form. Syns alltid det er vanskelig å finne på ting til middag, det blir mye det samme som kjøttkaker, wok, laks eller annen fisk osv. Det kan bli kjedelig i lengden med det samme til middag uke etter uke. Innimellom så prøver jeg derfor nye vrier og komponerer selv.
Heldigvis så falt middagen i smak både hos ungene som kom på besøk og hos far selv så da er det jo kjekt å lage middag. 

Her kommer oppskriften beregnet til 4 -5 personer:

600 gr. kyllingfilet
1 løk
2 fedd hvitløk
1 rød chilipepper
3 gulerøtter
3 stenger med stangselleri
300 gr. aromasopp
1boks hermetiske tomater 
2 ts. balsamicoeddik
salt og pepper

Potetlokk:
 5 6 potetr
2 dl. matfløte (jeg brukte soyafløte på grunn av allergi)
1 ss. margarin
2 egg
Salt, pepper og litt malt muskatnøtt
Begynn med å skrelle potetene og skjære dem i tynne skiver. Ha de i en panne og ha i margarin og fløte. Kok opp og la det småkoke i 10 minutt. Rør så inn eggene og smak til med salt, pepper og et dryss med malt muskatnøtt. Sett gryten tilside mens du ordner resten.


Kutt løk, hvitløk og chilipepper smått og fres det i litt olje. Ha i soppen og la det surre til soppen begynner å bli myk. Ha så i resten av grønnsakene og hermetiske tomater. La dette surre i 5 minutt før du har de i en stor, ildfast form. Skjær kyllingen i tynne strimler og fres de i olje på panna til de såvidt har fått litt farge. Ha så kyllingen over grønnsakene. Avslutt med å ha potetene over kyllingen. Stek det midt i ovnen på 175 grader i 25 minutt og du ser at potetene blir gylne. God apetitt ;-)

Ha en fin dag videre  -  Klem fra Lillian

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)