Sider

fredag 22. mars 2013

Ovnsbakt ørret !


God morgen til en flott fredag og forhåpentligvis en flott palmehelg. I år kom påsken veldig fort for meg, plutselig så var den her . Så langt var ikke jeg kommet på kalenderen :)
Det å finne på hva en skal ha til middag syns jeg ofte er vrient. En blir ofte litt matlei og syns at det er det sammen som lages om og om igjen. når jeg får slike dager ender det ofte opp med at jeg tar det jeg har og lager en ovnsrett. Denne gangen ble det ovnsbakt ørret, men her kan en bruke den fisken en ønsker.
Du trenger til 4 personer :

4 - 6 ørretfileer
3 store gulerøtter
1 lite blomkål
6 chalottløk
1 rød chili
1 ss. smør
litt olje
4-6 ts. soyasaus
salt og sitronpepper

 

Skrell gulerøtter og skjær de i tynne skiver. Skjær blomkålet i små biter. Legg gulerøtter i en panne og dekk så vidt med vann. La dette få et oppkok. Ønsker du mykere grønnsaker lar du det koke 5 - 6 minutt. Skjær løken i tynne skiver og hakk opp chilien. Ha 1 ss. smør i en stekepanne, ha i løk og chili og brun det lett. hell vannet av grønnsakene og ha de i en ildfast form som du har hatt litt olje i bunnen av. Fordel så løk og chili over. Legg ørretfileene over grønnsakene. Ha ca. 1 ts. soyasaus over hver file'. Strø på salt og sitronpepper.
Stek retten på 200 grader i 20 - 25 minutt.

Server med kokte poteter eller ris og rømme/ aioli :)

Ha en fin dag -  Klem fra Lillian

2 kommentarer:

  1. dette var veldig godt Lillian, gjestene var veldig fornøyde også ;)

    SvarSlett

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)