Sider

onsdag 13. januar 2016

Juhuu...klarte det..et saftig godt lavFODMAP brød


Klarte det ;) Prøvd og feilet men brødet jeg laget i dag er saftig, godt og iallefall nesten innenfor alle regler for LavFODMAT :D.
Det en må være obs på er at sukkerroefiber i melblandingen her ikke er testet ut, og at en del får problemer med dette. Om man ikke har cøliaki er det også helt ok å bruke vanlige havregryn, i og med at det ikke er glutenet som er "problemet" 
Jeg laget det med revene gulerøtter og litt laktosefri youghurt naturell.
Så for første gang på en uke smakte det deilig med en brødskive..jippi :)
 

Merkelig at dette skal kunne gjøre en sååå glad men når du har prøvd masse og følt at det ikke har smakt noe særlig godt så er jeg nå i lykkerus..:)



OPPSKRIFT :

400 gr. FINAX fin melblanding
100 gr. FINAX grov melblanding
100 gr. glutenfrie havregryn
1 pk.tørrgjær
1 ss. maldonsalt
1 ts. timian
150 gr. revne gullerøtter
3, 5 dl. lunkent vann
1 d. laktosefri youghurt naturell
0,5 dl. olje

Begynn med å ta 1 dl. vann og hell over havregrynene, la dette stå i 10 minutter. Bland så sammen mel, gjær, salt og timian. Riv 150 gr. gulerot og ha dette i deigen, bland alt sammen i en kjøkkenmaskin. Ha så i resten av vannet og elt deigen godt sammen.

Dekk til bakebollen med plastfolie og sett den på et lunt sted til heving i ca. 1 time eller til deigen har hevet seg til dobbel størrelse.





Når deigen er ferdig hevet har du den i en brødform på 2 liter. Glatt og trykk deigen sammen i formen. Ta litt olje på hendene når du gjør dette.
La så deigen heve seg i formen i ca. 1/2 time.




Sett stekeovnen på 225 grader. Sett i formen på nederste rille og stek brødet i 40 - 45 minutt.




Lykke til, håper du som lager dette syns det er like godt som jeg syns ;)

Ha en fin dag videre. Klem fra Lillian




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)