Sider

søndag 21. oktober 2012

Banankake med sjokoladekrem!


Så var det søndag og etter en noe skyet og litt kald morgen har nå sola kommet frem og varmer et frosset sinn. Det er rart hva det været gjør med oss. Er en litt utafor en dag og soen kommer frem så blir det meste lysere også sinnet. Denne helga har jeg egentlig vært lat. Bare slappet av og kost meg. Vel, kost meg litt for mye med mat og godteri, men i morgen er det mandag og en ny start der vi kan prøve å reparere helgens synder. ;-))

Det hender iblant at en får beskjed om at det kommer gjester eller at en inviterer gjeste med kort varsel. Da er det greit å ha en oppskrift på noe som er enkelt og lett å lage. har du noen bananer i hus så er du reddet. Denne kaken er saftig og enkel + rask å lage.

Bunn:
5 egg (romtempererte)
200 gram sukker
150 gram hvetemel
50 gram potetmel
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
4 godt modne bananer

Pisk egg og sukker til eggedosis.Bland inn i røra mel, bakepulver og vaniljesukker.Mos bananene godt med en gafell og vend de inn i røra. Ha deigen i en godt smurtorm (26 cm) 0g stek på 180 grader i 40 - 45 minutt.

Sjokoladekrem:
200 gr. smør/margarin (romtemperert)
500 gr. melis
2 ts. vaniljesukker
2 ss. kakao
ca. 1 dl. Freia sjokoladesaus.
Rør margarin og sukker på middels styrke til du får en fin, hvit krem. Ha i vaniljesukker og kakao og rør dette godt inn i kremen, vend så i sjokoladesausen og kjør maskinen på hurtig styrkr i noen minutter.
Del kaken i 2 deler og ha litt av sjokoladekremen på den nederste bunnen. legg den andre bunnen oppå og smør resten av kaken oppå og rundt kaken. Pynt kaken som du vil. Jeg pleier å glatte kremen oppå kaken og sprøyte langs kanten;-)Ønsker alle en fortsatt fin søndag  - Klem fra Lillian

1 kommentar:

  1. Hei:-) Har laget banankaken, hadde i tillegg 1 plate hakket sjokolade oppi. Ble knallgod:-)

    Hilsen Wenche

    SvarSlett

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)