Sider

tirsdag 9. oktober 2012

Ostekake med ripsgele!

 

Denne ostekaken er blitt veldig populær i familien. Veldig frisk og god;-)

Bunn:
250 gram divestivekjeks
150 gram smør/margarin

Knus kjeksene i en foodprocessor eller knus dem på andre måter.
Smelt smøret og ha i kjekssmulene. Trykk blandingen godt i en kakeform, 22 eller 24 cm. Ha gjerne bakepapir i bunnen av formen, det gjør det enklere å ta bunnen ut av formen. Stek bunnen i 10 minutt på 175 grader. La den kjølne.

Ostekrem:
1 boks Tine bakeost , 200 gr.
3 dl rømme
3dl. kremfløte
3 ss. sukker
3 dl. ripsgele 
6 plater gelantin

3dl. ripsgele til lokket.
3 plater gelantin
Rør osten myk sammen med rømmen.Pisk kremfløten sammen med sukkeret og bland denne i osteblandingen.Bløtgjør gelantinplatene i litt vann, smelt den så i et parr ss.gele og rør dette inn ripsgelen.
Når kjeksbunnen er kald setter du på ringen til kakeformen på og heller ostekremen over. Sett det i kjøleskap i ca. 2 timer.
Smelt så forsiktig ripsgelen, bløtgjør gelantinen og smelt den som i fromasjen.La geleen bli kald og begynner å stivne litt. Hell så geleen over over osteblandingen og sett det i kjøleskapet og la det stivne. ikke ta av kakeringen før geleen er helt stiv. Vil du pynte kaken kan du bruke friske bær eller sjokolade. Ikke bruk marsipan da fuktigheten i geleen får marsipanen til å smelte.

4 kommentarer:

 1. Den ostekaken så veldig god ut. Har du forsøkt å bake den med nye TINE kremost for baking? Hva med å melde den på Norges beste ostekake som vi kårer nå på http://tine.no/norgesbesteostekake? Da har du sjansen til å vinne en Kenwood Major kjøkkenmaskin, ett års forbruk av Sætre kjeks og masse utstyr fra Cacas. I tillegg kan du vinne flott kameraer fra Nikon dersom du laster opp bilde av kaken. Kakehilsen fra Maria som jobber med kremost i TINE.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann og tusen takk for den fine kommentaren. Jeg visste ikke om den konkurranse så jeg får kjøpe inn ost og prøve med den nye osten du anbefaler. Kjempeflotte premier ;-)

   Klem fra Lillian

   Slett
 2. Er det ripsgele på glass du har i denne oppskriften ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg lager ripsgeleen selv men du kan godt bruke ripsgele kjøpt på glass. Hervik sin er veldig god ;-)

   Mvh. Lillian

   Slett

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)