Sider

lørdag 13. oktober 2012

Ostekake med appelsinfromasj og gelelokk!




Jeg er veldig glad i ostekaker. De er enkle og lage og de kan brukes til både kakebordet og til dessert. Siden det nå er helg kan en jo une seg en god dessert etter maten.
Dette er en frisk og god ostekake som jeg har servert mange ganger. Frisk og herlig kake;-)

Bunn:

250 gr. digestivekjeks
150 gr. smør

Knus kjeksene enten ved å bruke en foodprocessor eller ha de i en plastpose og knus dem. Smelt smøret og ha smulene oppi. Rør godt sammen.

Ha bakepapir i bunnen på en  rund kakeform (24 cm), trykk "deigen" godt ned i bunnen og litt opp på sidene. Stek bunnen på 175 grader i 10 minutt.

Fromasj:

200 gr. kremost naturell
2,5 dl.youghurt  naturell
100 gr. melis
2 ts. vaniljesukker
2 ss. melk
3 dl. kremfløte
4 plater gelatin

5 ss. appelsinjuice
1 pk. appelsingele

Legg gelatinplatene i vann i ca. 5 min. Klem ut vannet og smelt de i appelsinjuice enten i micro eller i vannbad.

Lag appelsingele med halvparten av vanninnhold som det står på pakken og la den kjølne.
Rør sammen ost og melk til det er mykt. Tilsett melis og youghurt. Bland inn gelatinen inn i røren. Rør godt så det ikke blir klumper. Bland så inn appelsingeleen. Visp kremfløten og bland den forsiktig inn i fromasjen- Hell så fromasjen over kjeksbunnen og sett den i kjøleskap så den får stivne.
Lag så 1 pk. appelsngele med 3 dl. vann og la den kjølne. Når du ser at den såvidt begynner å stivne heller du den over fromasjen. La geleen stivne og pynt med friske appelsinskiver!

Gled deg ;-) Lillian

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)