Sider

mandag 15. oktober 2012

Sjokoladesuksesskake!Så var det mandag igjen og en ny fin uke venter oss. I helgen har jeg hatt mitt lille sjarmtroll, Rikke, på overnatting og i går var vi i familieselskap hos min nevø som ble 21 år. Alltid koselig å samles i slike sammenkomster. I dag vil jeg gi dere oppskrift på en herlig mandelkake med den mest smakfulle sjokoladekrem du kan tenke deg. En liten kaloribombe er det men vi kan jo ikke alltid tenke på kalorier heller ;-)
Skal du lage en kake som er en absolutt sikker vinner så bør du prøve denne. Denne kaken er konfekt g den er veldig holdbar ;-)

Mandelbunn:
250 gram malte mandler
250 gram melis
2 ts. bakepulver
5 eggehviter
Stivpisk eggehvitene og rør forsiktig inn mandler, melis og bakepulver i eggehvitemassen.
Fordel røren i en smurt kakeform (24 cm) og stek på nederste rille på 175 grader i 40 - 45 minutt. Kjenn med en bakepinne, det er forskjell på ovnene.

Sjokoladekrem:

150 gram sjokolade, en kan bruke både lys og mørk, godt uansett.
150 gram smør/margarin
100 gram melis
5 eggeplommer
Smelt smør og sjokolade sammen og la dette kjølne. Rør så inn eggeplommer og melis og pisk det til det blir en tykk krem. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller en håndmikser. Sett kremen i kjøleskap til kremen er helt kald.

Smør kremen på mandelbunnen og pynt med å sprøyte litt topper, eller pynt med anneb kakepynt, marsipanroser, strø etc. 


Ønsker dere alle en fin uke  -  Klem fra Lillian 

1 kommentar:

  1. Jeg skal kanskje prøve å lage den, men er litt oppsatt på det å ikke spise for usunt så da får vi se om jeg tar sjansen :)

    SvarSlett

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)