Sider

søndag 10. februar 2013

Mandelkake med vaniljefromasj!


Så var det søndag, morsdag og fastelaven. Jeg vil få gratulere alle dere fantastiske mødre i hele Norge, håper dere blir satt pris på av dine kjære denne dagen. I dag har jeg hatt en rolig formiddag. Kost meg med kaffe og strikketøy etter frokosten. Det blir ikke noe kake her hos oss i dag. Vår skjønne, lille nevø, Ulrik skal feire bursdagen sin. Han fylte 4 år i januar men da var de i sydligere strøk. Så i dag blir det familieselskap. Jeg laget en kake til han i går da han hadde barneselskap så jeg håper jo det er noen rester igjen. 
Men selv om det ikke blir kake her hjemme har jeg lyst til å dele oppskriften på denne deilige kaken som er blitt en favoritt i hele familien vår. Som dere nok har forstått så er det en del allergier i familien og denne kaken er også glutenfri. 
Pyntet med friske bær får en den friske smaken mot den søte fromasjen;.)


Bunn:
200 gr. malte mandler
2 egg
200 gr. sukker
1 ss. kakao
revet skall av 1 appelsin

Fromasj:
200 gr. hvit sjokolade
4 dl. kremfløte
3 eggeplommer
1 ts. vaniljeekstrakt

Pynt:
Friske bær
100 gr. raspet hvit sjokolade
3 dl. kremfløte

Visp sammen egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland inn malte mandler, kakao og revet appelsinskall. Ha røren i en godt smurt springform (24 cm). Stek bunnen på nederste rille i ovnen på 175 grader i ca. 25 minutt. Når bunnen er ferdig avkjøles den på rist-

Til vaniljefromasjen smeltes sjokoladen i vannbad eller micro og temperes den.Bland eggeplommene sammen med 1 dl. av kremfløten og varm det opp under omrøring til det tykner. DET SKAL IKKE KOKE! Avkjøl noe, ha i vaniljeekstrakt og bland inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av kremfløten og vend det forsiktig inn i sjokoladeblandingen.

Legg den avkjølte mandelbunnen på et fat og sett kakeringen rundt den. Hell fromasjen over bunnen og sett kaken i kjøleskap til fromasjen er stivnet.
Ta av kakeringen, rasp den hvite sjokolade og ha dette i midten av kaken. Legg så friske bær rund. Pisk kremfløten og sprøyt den rundt kaken.

Denne kaken er fin og fryse, men da uten kremfløte. Er den fryst så ta den ut av fryseren og la den tempereres i kjøleskap i minst en 1/2 time før servering.


Ha en flott dag og kos dere med boller/kaker, i dag tenker vi ikke kalorier  -  Klem fra Lillian


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)