Sider

torsdag 7. februar 2013

Marsipankake med bringebær og sjokolade;-)Opp og hopp en tidlig torsdags morgen. her i huset har jeg mitt lille barnebarn, Rikke, på besøk noen dager. Det er utrolig koselig men en får ikke ligge å dra seg om morgenen. I dag skal jeg kjøre henne i barnehagen en tur så hun får løpt av seg litt energi. 
Men nå til kake:Vi er mange i familien som har FKH i vårt hjerte. Så også min kjære niese. Da hun fyllt år laget jeg en kake i de rette fargene, hvit og blå, men det ble ikke fotballkake denne gangen. I stedet laget jeg en noe mer "jentete" kake til henne.
Dette trenger du:
Sukkerbrød:
6 store egg - romtemperert
200gr. sukker
175 gr. hvetemel
2 ss. potetmel
2 ts. bakepulver

Fyll:
8 dl. kremfløte
3 dl. vaniljekrem
300 gr. bringebær, eventuelt bringebærsyltetøy
100 gr. hakket sjokolade
2 dl. sukker

Slik gjør du:
Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis. Vend inn mel og bakepulver. ha røren i en form på 28 cm. Stek sukkerbrødet på 180 grader i 35 - 40 minutt. avkjøl.


Vaniljekrem:
3 dl. kremfløte
1/4 vaniljestang (event. ekstrakt)
1 egg
1 eggeplomme
2 ss. sukker.
Kok fløte og vanilje i 10 min. Visp eggedosis av det hele egget, plommen og sukkeret. Ha fløten i eggedosisen og sett den over varmen igjen.Rør hele tiden til den tykner, MÅ ikke koke for da kan kremen skille seg. Rør litt innimellom til kremen er kald.
Når kaken og vaniljekremen er kald deler du bunnen i 3 lag. Pisk resten av kremfløten ( 5 dl.) og ha halvparten i vaniljekremen. Mos bringebærene sammen med 2 dl. sukker og ha dette i vaniljekremen. hakk sjokoladen og ha også den i kremen. Del sukkerbrødet i 3 deler og smør på halvparten av fyllet. Legg neste lag på og gjør det samme der. Legg så på toppen og dekk bunnen med resten av kremfløten.
Kjevle ut marsipan til lokk. Jeg har brukt Pals sin ekstra hvite marsipan. Pynt kaken slik du ønsker.


Ha en flott torsdag alle sammen. Rikke og jeg bakte boller i går så jeg vil prøve å få lagt inn resultatet senere i dag.


Klem fra Lillian

2 kommentarer:

 1. Den var jo knallflott!!

  Fikk lyst på kaaake! :-D

  Klem, Torunn/ITH

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Og ja, det hender jeg får veldig lyst på kake selv når jeg lager til andre, men sikkert bra at jeg ikke kan spise alt. Ville blitt trill rund ;-)

   Slett

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)