Sider

fredag 8. februar 2013

Ostekake med jordbærgele!


I dag har jeg laget en ostekake med jordbær.Ostekaker er alltid populært her i huset. Vi liker godt når kakene er litt friske på smak. (Ikke særlig lurt å ta bilde av en rød duk, men det kan jeg ikke gjøre noe med nå da kaken er spist opp;-))

Du trenger:
Bunn:
250 gr. havrekjeks
150 gr. smør

Fyll:
200 gr. philadelfia naturell
2,5 dl. jordbæryoghurt
100 gr. melis
2 ss. melk
2 ts. vaniljesukker
6 plater gelatin
3 dl. kremfløte
1 pk. jordbærgele

Ha kjeksen i en foodprosessor eller i en pose og knus dem til de er finsmuldret. Ha dtte i en bolle og tilsett 150 gr. smeltet smør. rør det godt sammen. Ha så blandingen i en kakeform som du har hatt bakepapir i bunnen av. Trykk blandingen godt i formen, trykk også litt opp langs kanten. Stek så bunnen på 175 grader i ca. 15 minutt.

Lag så kremen. Ha ost, yoghurt, melk og melis i en bolle og rør dette til det er mykt og uten klumper. Legg gelatinplatene i en skål og dekk med vann. La de ligge i 5 minutt. Klem så ut vannet og smelt gelatinen med 2 ss. vann. Bland så gelatinen i osteblandingen. Ha så i vaniljesukker og bland godt inn. Pisk kremfløten og bland forsiktig inn i osteblandingen. Hell fyllet over bunnen og sett kaken i kjøleskap til fyllet er stivnet. Lag gele men med 2,5 dl. vann. la geleen bli kald og begynne å stivne litt før du heller den over fyllet på kaken.


Ha en fin dag - Klem fra Lillian

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for at du deler oppskrift på denne gode kaka. :-)


    SvarSlett

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)