Sider

torsdag 14. februar 2013

Marsipankake med eggekrem og dronningsyltetøy!



Da det ble holdt familieselskap for min skjønne,lilli niese, Ingrid, lagde jeg denne kaken. Det er en marsipankake med eggekrem og dronningsyltetøy. Dronningsyltetøy er en blanding av bringebær og blåbær og det produseres på en gård i distriktet vårt.
Oppskrift:
1 sukkerbrød
3 dl.dronningsyltttøy
6 dl. kremfløte
500 gr. ekstra hvit marsipan

Eggekrem av 2 egg og den lager jeg slik:
 
Ha 2 egg og 2 ss. sukker i en bolle og pisk det til eggedosisen er nesten stiv og sitter igjen på vispen. Pisk så de 6 dl. med kremføte. Ta eggedosisen og bland inn halvparten av kremen og 2 ts. med vaniljesukker.
Del sukkerbrødet i 2 og smør syltetøy på den underste bunnen, legg så halvparten av eggekremen oppå. Gjør det samme med neste lag. legg så på toppen og smør på resten av kremfløten.
Kjevle ut marsipanen til lokk og legg denne på kaken. bruk gjerne en smooter til å jevne kaken oppå marsipanen. Bruk den marsipanen som blir skjært av lokket til å lage pynt med.

Lykke til - Lillian

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)