Sider

tirsdag 12. februar 2013

Sjokoladefudge og sjokoladeskål!

På torsdag er det valentinesdag så hvorfor ikke overraske din kjære med noe som er spesielt og som du har laget selv? Disse fudgene smaker himmelsk og sjokoladeskålen er ikke vanskelig å lage så lenge du følger steg for steg beskrivelsen under. Pakk sjokoladeskålen fyllt med fudge eller annen konfekt i cellofan og røde bånd. Du blir helt sikker populær !!

Denne fudgen er enkel og lage og smelter på tungen. I utgangspunktet er oppskriften med vikingmelk og kommer fra Sjokoladeboken til Pascal. På grunn av allergi har jeg denne gangen laget den med soyafløte. Resultet ble veldig godt. Her kommer oppskriften med soya alternativ i parentes;-)Dette trenger du til 35 - 40 stykker:
350 gr. sukker
75 gr.smør /melkefri margarin
150 gr. vikingmelk/ 150 gr.soyafløte
2,5 dl. marshmallow Fluff eller 200 gr. marshmallows
1 vaniljestang
330 gr. mørk sjokolade eller 380 gr. lys sjokolade
Eventuelt 400 gr.sjokolade til dypping. jeg har brukt 200 gr. lys og 200 gr. mørk sjokolade og dyppet halvparten i hver.

Vei alle ingrediensene på en kjøkkenvekt for å få et perfekt resultat. Ha alt unntatt sjokoladen i en gryte. Kok opp og la det småkoke i 5 minutt på svak varme. Spray eller kle en form på ca. 22 x 22 cm med bakepapir. Ta gryten av varmen og ha i sjokoladen. Rør om og røren i formen. Dekk med plastfolie og sett formen i kjøleskap over natten.
Skjær opp i terninger og om du ønsker, dypp fudgen i sjoklade og la det bli stivt.


Jeg laget også en sjokoladeskål til å ha fudgen i for å gi bort i gave!

Slik lager du sjokoladeskålen:


Blås opp en ballong og slipp ut luften til du har passelig størrelse til en liten skål.
Smelt mørk sjokolade, du trenger 200 - 300 gram for å ha nok til å dyppe den i. resten kan du bruke til å dyppe fudgen i. Temperer sjokoladen til 26 - 28 grader.


Dypp ballongen i sjokoladen og hold den så over skålen i 3 minutter til sjokoladen har festet seg. Dypp gjerne 2 ganger.

Ta så en skje med sjokolade og drypp sjokolade på et bakebrett, sett sjokoladeskålen oppå denne. Det blir da foten til skålen.

Når sjokoladen er stiv stikker du hull på ballongen og tar den forsiktig ut.  Fyll skålen med fudge,konfekt eller annet godt og du har en flott gave;-)Nyt det!  Klem fra Lillian

4 kommentarer:

 1. Åååå, jeg er så svak for sjokolade. :P

  Dette så snadder ut!


  Klem, Torunn/ITH.

  SvarSlett
 2. Dette skal prøves :) Tusen takk for at du deler <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du Bente, enkle å få til og smelter i munnen..:)

   Slett

Jeg syns det er koselig om du legger igjen en kommentar :)