På torsdag er det valentinesdag så hvorfor ikke overraske din kjære med noe som er spesielt og som du har laget selv? Disse fudgene smaker himmelsk og sjokoladeskålen er ikke vanskelig å lage så lenge du følger steg for steg beskrivelsen under. Pakk sjokoladeskålen fyllt med fudge eller annen konfekt i cellofan og røde bånd. Du blir helt sikker populær !!
Dette trenger du til 35 - 40 stykker:
350 gr. sukker
75 gr.smør /melkefri margarin
150 gr. vikingmelk/ 150 gr.soyafløte
2,5 dl. marshmallow Fluff eller 200 gr. marshmallows
1 vaniljestang
330 gr. mørk sjokolade eller 380 gr. lys sjokolade
Eventuelt 400 gr.sjokolade til dypping. jeg har brukt 200 gr. lys og 200 gr. mørk sjokolade og dyppet halvparten i hver.
Vei alle ingrediensene på en kjøkkenvekt for å få et perfekt resultat. Ha alt unntatt sjokoladen i en gryte. Kok opp og la det småkoke i 5 minutt på svak varme. Spray eller kle en form på ca. 22 x 22 cm med bakepapir. Ta gryten av varmen og ha i sjokoladen. Rør om og røren i formen. Dekk med plastfolie og sett formen i kjøleskap over natten.
Skjær opp i terninger og om du ønsker, dypp fudgen i sjoklade og la det bli stivt.
Jeg laget også en sjokoladeskål til å ha fudgen i for å gi bort i gave!
Slik lager du sjokoladeskålen:
Blås opp en ballong og slipp ut luften til du har passelig størrelse til en liten skål.
Smelt mørk sjokolade, du trenger 200 - 300 gram for å ha nok til å dyppe den i. resten kan du bruke til å dyppe fudgen i. Temperer sjokoladen til 26 - 28 grader.
Dypp ballongen i sjokoladen og hold den så over skålen i 3 minutter til sjokoladen har festet seg. Dypp gjerne 2 ganger.
Når sjokoladen er stiv stikker du hull på ballongen og tar den forsiktig
ut. Fyll skålen med fudge,konfekt eller annet godt og du har en flott
gave;-)
Nyt det! Klem fra Lillian
Åååå, jeg er så svak for sjokolade. :P
SvarSlettDette så snadder ut!
Klem, Torunn/ITH.
De er nydelig gode og, anbefales :)
SlettDette skal prøves :) Tusen takk for at du deler <3
SvarSlettDet må du Bente, enkle å få til og smelter i munnen..:)
Slett